کتاب های رشته مهندسی برق گرایش افزاره های میکرو و نانو الکترونیک پیام نور

رشته مهندسی برق گرایش افزاره های میکرو و نانو الکترونیک
تعريف و هدف :
مهندسی برق گرایش افزاره های میکرو و نانو الکترونیک یکی از زیرمجموعه های مهندسی برق می باشد. مهندسی برق به دو زير بخش عمده تقسيم مي شود. بخش اول ميکروالکترونيک است که شامل علم مواد، فيزيک الکترونيک و طراحي و ساخت قطعات، از ساده ترين شکل آنها تا پيچيدهترين شکل است. بخش دوم مدار و سيستم ناميده مي شود و هدف آن طراحي و ساخت سيستمها و تجهيزات الکترونيکي با استفاده از قطعات ساخته شده توسط متخصصان ميکروالکترونيک است. گرايش الکترونيک يکي از گرايشهاي جالب مهندسي برق است که محور اصلي آن آشنايي با قطعات نيمه هادي، توصيف فيزيکي اين قطعات، عملکرد آنها و در نهايت استفاده از اين قطعات براي طراحي و ساخت مدارها و دستگاههايي است که کاربردهاي فني و روزمره زيادي دارند.
ضرورت و اهميت:
مهندسي برق شاخهي مدارهاي مجتمع الکترونيک داراي سه گرايش طراحي آنالوگ، مدارهاي ديجيتال، ادوات ميکرو و نانو الکترونيک است. طراحي آنالوگ، گرايشي است که در گذشتهي نه چندان دور به عنوان نمادي براي يک مهندس الکترونيک بوده است. به گونهاي که وقتي نامي از مهندس الکترونيک برده ميشد، مدارات الکترونيکي آنالوگ شامل سلف، خازن، مقاومت و تقويت کنندههاي عملياتي در ذهن تداعي ميشد. امروزه اين شاخه از مهندسي الکترونيک با حفظ کاربري خود در طراحي مدارهاي آنالوگ براي استفاده در وسايل خانگي، سيستمهاي ارتباطي و پروژههاي عمدتا تجاري به تدريج شاخص بودن خود را از دست ميدهد. برتري ويژهي سيستمهاي ديجيتال بر آنالوگ، امروزه باعث شده تمايل بسياري براي طراحي بر پايهي سيستمهاي ديجيتال بهوجود آيد و اگر اين عصر را عصر ديجيتال بگوييم، سخني به گزاف نگفتهايم. مهندس برق در شاخهي الکترونيک ديجيتال در کنار مهندسين مخابرات در انجام پروژههاي مخابراتي و پيادهسازي بهينهي طرحهاي مخابراتي نقش عمدهاي ايفا ميکند. طراحي بردهاي FPGA ، طراحي بردهاي کنترلي با استفاده از ميکرو کنترلرهاي عمومي يا خاص از جمله فعاليتهايي است که در تخصص اين گرايش است. علاوه بر کاربردهاي نظامي، با توجه به ديجيتالي شدن اکثر وسايلي که به صورت روزمره با آن ها سروکار داريم، نياز ويژهاي در کشور به مهندسين توانا در اين زمينه ديده ميشود. گرايش ادوات ميکرو – نانو الکترونيک از گرايشهاي نو ظهور است که بحثهاي آن در مرزهاي دانش واقع است. بيشتر فعاليتها در اين زمينه در کشور جنبهي تحقيقاتي دارد و از اهداف تاسيس چنين گرايشي در کشور نيز رشد علمي و پرورش نسلي از دانشمندان متخصص در زمينه ي تکنولوژيهاي نانو است.
نقش و توانايي :
رشته مهندسي برق – مدارهاي مجتمع الکترونيک يکي از رشته هاي صنعتي مادر محسوب مي شود و تمام علوم و فنون موجود به نحوي با اين علم پيوند خورده اند به نحوي که از وسايل روزمره زندگي تا پيچيده ترين فن آوري هاي فضايي حضور اين علم به وضوح قابل مشاهده است. بي شک براي يافتن جايگاه مناسب اين علم در کشورمان بايست مباني آموزش اين رشته با استحکام و براساس برنامه ريزي علمي پايه گذاري شود.
علم الکترونيک همگام با پيشرفت روزافزون تکنولوژي هم اکنون در کليه امور مربوط به زندگي انسان ها رخنه کرده و در حال پيشرفت مي باشد و در آينده نزديک کل زندگي انسان ها را تحت تاثير قرار مي دهد. هم اکنون رشته الکترونيک مهم ترين رشته فني و مهندسي در دانشگاه ها مي باشد و کساني که از نظر علم رياضيات و فيزيک داراي قدرت درک و تحمل بالاتري هستند در اين رشته مي توانند به موفقيت هاي بيشتري دست پيدا کند.
توضیحات
دانشگاه پیام نور تنها دانشگاه آموزش بر مبنای کتاب و سراسری در کل کشور می باشد که آن را از سایر دانشگاهها متمرکز کرده است. محوریت آموزش در این دانشگاه دانشجویان و کتابهای درسی آن ها می باشد. با توجه به معرفی کتب ومنابع امتحانی هر درس در هر نیمسال دانشگاه پیام نور، دانشجویان می توانند با مطالعه کتاب های معرفی شده از سوی مرکز آزمون دانشگاه که برای کلیه واحدهای دانشگاهی سراسر کشور یکسان بوده،خود را برای امتحانات آماده نمایند. در پذیرش کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور با توجه به رشته های تحصیلی 3 الی 6 کتاب برای هر رشته تحصیلی معرفی می گردد.
کتاب های درسی نیمسال اول کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور رشته مهندسی برق گرایش افزاره های میکرو و نانو الکترونیک
نام درس: تئوری و فناوری ساخت افزاره های نیم رسانا
مولف : حسن كاتوزيان
نام درس: مدارهای مجتمع خطی (CMOS)
نام درس: افزاره های نیم رسانا
دیدگاهتان را بنویسید