منابع امتحانی نیم سال اول رشته علوم قرآن و حدیث فراگیر پیام نور

رشته علوم قرآن و حدیث
تعریف و هدف
علوم قرآن و حدیث در دانشگاه بیشتر با محوریت بررسیهای تاریخی و علومی شکل گرفته است. علوم قرآن و حدیث به بررسی مسائل محتوایی و به موضوعاتی همچون تفسیر قرآن کریم، روشهای فهم قرآن کریم، تاریخ قرآن کریم و احادیث، روشهای بررسی صحت اسناد روایات و … می پردازد. این نوع از بررسیها تأثیر مستقیمی در فهم صحیح و برداشتهای بدون انحراف از منابع دینی دارد. فقها که وظیفه استنباط احکام الهی از منابع دینی را بر عهده دارند یکی از مهمترین مصرفکنندگان مستقیم تولیدات علمی این رشته هستند.
ضرورت و اهمیت
از آنجا که قرآن و سنت دو منبع اصلی دین اسلام، و تأمینکنندهی نیازهای دینی مسلمانان است و شناخت آنها برای پژوهش و تدریس آموزههای اسلامی و تبلیغ آنها ضروری است؛ لازم است، که رشتهی علوم قرآن و حدیث به صورت مستقل برگزار شود تا نیاز جهان اسلام به کارشناسان اسلامی تأمین گردد.
نقش و توانایی
دانش آموختگان این رشته با مطالعه و تحصیل در رشتهی علوم قرآن و حدیث میتوانند، پژوهشگر، مبلغ و مدرس قرآن، تفسیر و حدیث شوند، و نقش مؤثری در اعتلای فرهنگ اصیل اسلامی و شناساندن آن به مردم جهان ایفا کنند. و با کسب معلومات نسبی در مقاطع بعدی ادامهی تحصیل دهند و به اهداف برنامهریزی تعمیق بخشند.
توضیحات
مهم ترین ویژگی امتحانات دانشگاه پیام نور که آن را از سایر دانشگاه های سراسر کشور متمایز کرده است، مشخص بودن منابع امتحانی هر درس با ذکر جزئیات می باشد. این ویژگی نه تنها در آزمون فراگیر کارشناسی ارشد رعایت می شود، بلکه در سایر امتحانات پایان ترم این دانشگاه نیز به همین روال است. دانش پذیران و دانشجویان دانشگاه پیام نور صرفاً با مطالعه کتاب های معرفی شده برای هر درس خود را برای امتحانات پایان ترم که از طرف مرکز آزمون دانشگاه پیام نور برگزار می شود، آماده می کنند. منابع امتحانات پایان ترم واحدهای دانشگاهی پیام نور ابتدای هر ترم تحصیلی از طریق پرتال قابل دسترسی میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید