معرفی رشته علوم سیاسی دانشگاه پیام نور

رشته علوم سیاسی
علوم سیاسی به بررسی اندیشه ها و نظریه های سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه می پردازد. رشته علوم سیاسی ارائه یکسری نظریه ها یا یکسری ابزارها و راهکارهایی است که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و از پیش پا بر می دارد و برای حرکت ها و اقدامات بعدی ترسیم فضا برای مسیر آینده برنامه ریزی می کند. هم چنین از تجارب و دستاوردهای بشر که در طول تاریخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره می برد.موضوع این رشته مطالعه و تحقیق درباره ی پدیده های سیاسی مثل اشکال مختلف حکومت و دولت است. کشف علل و پدیده های سیاسی، نحوه اداری سیاسی جامعه و ایجاد ارتباط محترمانه با کشور های دنیا در عرصه روابط بین الملل می باشد.
اهداف رشته علوم سیاسی :
1. تربیت محققینی كه با شناخت عمیق از معارف سیاسی اسلام همراه با شناخت علوم سیاسی و دانش جدید در این زمینه، قدرت تبیین نظام سیاسی اسلام و سپس طراحی مدل های اجرایی برای حاكمیت بخشیدن به این نظام را واجد بوده بتوانند در ارائه و دفاع از دیدگاههای اسلامی در این بعد از موضوع تخصصی برخورد نمایند.
2. تربیت كارشناسانی كه با احاطه وسیع بر نظام های سیاسی موجود و تسلط بر دانش جدید سیاست از همه ابعاد بتوانند با بهرهگیری از منابع غنی فقهی و معارف اسلامی و ارائه استدلالهای عقلی و فلسفی صائب، ضمن نقد صحیح و عالمانه دیدگاهها و تئوریهای مورد بحث در این دانش، نظام سیاسی اسلام و الگوی صحیح تدبیر و تحلیل مسائل سیاسی منطبق بر دیدگاههای اسلامی را تبیین نموده و جایگاه آن را در كل نظام فكری اسلام تعیین نمایند.
3. تربیت محققینی كه بتوانند با دارا بودن ابزارهای لازم تحقیق، ضمن پژوهش در منابع اسلامی و سایر منابع، به تدوین منابع موردنیاز جهت تحقیق و تدریس در زمینههای مختلف این دانش بپردازند.
- تربیت مدرسین ورزیده و صاحب نظری كه از عهدهی ارائهی معارف سیاسی اسلام به صورت ویژه و دانش سیاسی به شكل عام برآمده ، بتوانند حاصل تحقیقات انجام شده را در مراكز آموزش عالی (حوزه و دانشگاه پیام نور و آزاد و دولتی) تدریس نمایند.
5. تربیت كارشناسانی كه توانایی تجزیه و تحلیل رخدادهای سیاسی و مسائل مربوط به آن را در سطح بینالمللی و منطقهای واجد بوده بتوانند براساس دیدگاههای اسلامی و معارف بالنده و نورانی آن و شناخت صحیح از پدیدههای سیاسی داخلی و خارجی، راه حلهای كارساز و واقعی را در رابطه با مشكلات سیاسی نظام اسلام ارائه نمایند.
در نهایت، متخصصان و پژوهشگران متعهدی تربیت خواهند شد كه علاوه بر تسلط بر دروس حوزوی، در دروس دانشگاهی نیز تبحر كافی دارند و در نتیجه میتوانند ضمن بحثهای تطبیقی، برتری دیدگاههای اسلام را تبیین و اثبات كنند و از مواضع حق آن به دفاع بپردازند و به شبهات مطرح شده پاسخ صحیح و منطقی داده و مواضع ضعف سایر مكاتب را آشكار سازند و بدین وسیله قسمتی از خلأ موجود در این زمینه را پر كنند.
دیدگاهتان را بنویسید