معرفی رشته علوم اقتصادی دانشگاه پیام نور

رشته علوم اقتصادی
علوم اقتصادی به نحویست که ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر برای آن بسیار ارزشمند می باشد. بسیاری از افراد به خاطر بازار کار بد در رشته خودشان رو به رشته اقتصاد می آورند برای ورد به بازار کار رشته اقتصاد، می بایست این تغییر رشته را از مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد انجام دهند.
در بازار کار رشته اقتصاد، کارشناسان ارشد علوم اقتصادی به عنوان مدیران و راهبران سیستم های اقتصادی، نقش مؤثری در نحوه سیاست گذاری های کشور ایفا کرده و به حل و فصل مسائل موجود در این حوزه ها می پردازند. بعلاوه این متخصصان با به دست آوردن توانایی هایی اعم از تجزیه و تحلیل روابط متغیرهای اقتصادی ، یاری رسان بسیاری از تصمیم گیری ها در حوزه اقتصادی هستند. از دیگر سو با توجه به اهداف کشورمان در زمینه اقتصادی از جمله رشد و توسعه اقتصادی، تخصیص مطلوب منابع، اشتغال زایی و … لزوم توجه به مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد بیش از پیش برجسته می شود.
گرایش اقتصاد اسلامی
بنا به دلیلی مشابه که برای بانکداری اسلامی ارائه شد در یک کشور اسلامی وجود متخصصین اقتصاد اسلامی نیز ضروری است. لزوم وجود متخصصینی که بتوانند رفتارهای اقتصادی مردم مسلمان را تحلیل کنند، تعریف و پیاده سازی مبانی اقتصاد اسلامی در سازمانهای کشور و فرهنگ سازی جامعه در راستای اهداف اقتصاد اسلامی از دیگر وظایف متخصصین این گرایش می باشد.
گرایش بانکداری اسلامی
از آنجایی که ایران کشوری اسلامی است؛ این نیاز احساس می شود تا بانکداری کشور نیز براساس قوانین بانکداری اسلامی اداره گردد، بنابراین در دانشگاه های کشور گرایشی در اقتصاد با عنوان بانکداری اسلامی با پذیرش متوسطی از دانشجویان ایجاد شد. تواناییهای حسابداری، امور عملیاتی و نظارتی بانکداری و فن بیان قوی در عرصه ایجاد فرهنگ اقتصادی مبتنی بر اسلام در جامعه از اهداف اصلی این گرایش می باشد.در کل تربیت افرادی که بتوانند مبانی و روابط حاکم بر بانکداری اسلامی را در مدیریت کلان بانکی و عملیاتهای تجاری بانکی پیاده سازی کنند.
گرایش اقتصاد انرژی
اقتصاد انرژی کاربرداصول، مدل ها و آموزه های اقتصاد در زمینه یک کالای مهم، ضروری و استراتژیک بنام انرژی و حامل های آن است. از سوی دیگر از مهم ترین و مقدس ترین اهداف مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تقویت و استحکام بخشیدن به استقلال اقتصادی و فراهم آوردن زمینه های رشد اقتصادی در قالب موازین اسلامی است که از ضروریات حصول این هدف، تربیت و تجهیز افرادی است که از لحاظ علمی بتوانند نسبت به برنامه ریزی کلان تولید و مصرف انرژی اقدام کنند.
گرایش اقتصاد و تجارت الکترونیک
این رشته از طریق تعامل دو مفهوم اقتصاد و تجارت الکترونیک بوجود امده است و به بررسی تأثیرات هر یک از این دو حوزه بر یکدیگر می پردازد. از این رو برخی از اهداف اصلی این رشته را می توان توسعه دانش و تحقیقات در حوزه های ذیل دانست:
• درک فرصتهای اقتصادی و کارافرینانه ناشی از توسعه تجارت الکترونیک
• تحلیل و امکان سنجی اقتصادی طرح های توسعه تجارت الکترونیک سازمانها
• برنامه ریزی و سیاستگذاری برای توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور
• بررسی تاثیرات و پیامدهای اقتصادی کلان ناشی از توسعه تجارت الکترونیک در کشور
• ارزشگذاری دارایی های فکری و محصولات و خدمات کسب و کارهای دانش بنیان
گرایش برنامه ریزی سیستم های اقتصادی
برخلاف گرایش توسعه اقتصادی، در این گرایش بیشتر به صورت عملی با حل مشکلات سازمانها و در مقیاس کلان در سطح کشور سر و کار داریم. تحلیل و ارائه برنامه ریزی برای پیشرفت، اصلی ترین تخصص این گرایش خواهد بود. تسلط بر روی اقتصاد کلان، بسیار در این حوزه تاثیرگذار است. در نظر داشته باشید که این گرایش عنوان دومین گرایش پرطرفدار را برای اقتصاد دارد. در مجموع هدف از این گرایش این است که متخصصانی درحوزه تئوری، مدلسازی، طراحی، و کاربرد روشهای برنامه ریزی است.
گرایش توسعه اقتصاد و برنامه ریزی
بعد از حذف گرایش علوم اقتصادی عمومی در دانشگاه پیام نور شاید بتوان گفت پرطرفدارترین گرایش، اقتصاد توسعه است. بررسی مدلهای موفق اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و صنعتی، ارائه راهکار و بومی سازی مدلهای اقتصادی کشورهای توسعه یافته برای کشورهای در حال توسعه و یا توسعه نیافته، یک بخش مهم از این گرایش محسوب می شود. در ایران با توجه به رو به توسعه بودن کشور و البته توسعه نیافتگی در برخی جنبه ها، نیاز به وجود متخصصین این گرایش بسیار حس می شود.
دیدگاهتان را بنویسید