معرفی رشته علوم مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور

رشته مدیریت فناوری اطلاعات
تعریف و هدف مدیریت فناوری اطلاعات:
مدیریت فناوری اطلاعات : رقابتهای تنگاتنگ بین کشورها با استفاده از ابزار انتقال سریع اطلاعات، موجب برتریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شده است. مدیریت متکی بر نرمافزارها و فنآوری اطلاعات، مدیریت هوشمند مبتنی بر اطلاعات و نیروی کار آزموده منابع اصلی قدرت امروز و فردا هستند. تحولات عظیم تکنولوژی اطلاعات باعث تحولات چشمگیری در اقتصاد، مدیریت و جامعه شده است.کارآیی سازمانها از طریق بهبود محصولات و خدمات، اصلاح فرآیندها، گسترش مدیریت در اثر افزایش کارآیی فرهیختگان، به صورت علمیو تجربی در اثر پیشرفتهای تکنولوژی اطلاعات به سرعت در حال تحول است.هدف از تشکیل دوره ی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات آموزش نیروی انسانی متخصص کارخانهها، مؤسسهها و شرکتهای دولتی و خصوصی است. در جهت آموزش متخصصینی که در زمینههای مربوط به فنآوری اطلاعات و مدیریت کیفیت، بتوانند در جهت تأکید نیازهای امروز و فردای مدیریت در جامعه فعالیت کنند .
نقش و توانایی مدیریت فناوری اطلاعات:
شرکتکنندگان در دوره ی مدیریت فناوری اطلاعات افزون بر آشنایی با مسایل نظری دانش تکنولوژی اطلاعات، با نقش و کاربردهای زمینهها و جایگاه فنآوری اطلاعات در مدیریت نوین آشنا میشوند. افزایش قدرت تحلیل در به کارگیری بهینه فنآوری اطلاعات با استفاده از موارد عملی (CASE STUDY) از ویژگیهای این دوره است.
ضرورت و اهمیت مدیریت فناوری اطلاعات:
ضرورت و اهمیت مدیریت فناوری اطلاعات در آشناسازی دانشجویان با نقش دوره و شاخههای فنآوری اطلاعات مدیریت در بهبود کارآیی واحدهای صنعتی، اجرایی و خدماتی است. همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق در عرصه صنعت، خدمات و اجرا بر اهمیت دوره میافزاید.
گرایش سیستم های اطلاعاتی پیشرفته مدیریت فناوری اطلاعات
هدف اصلی این زیر گرایش، ایجاد و استفاده از سیستم های اطلاعات در سازمان است تا بتواند به تصمیم گیری های بهتر به خصوص در رده مدیران عالی منجر شود. در این زیر گرایش تا حدودی دید فنی بیشتر از دید مدیریتی کاربرد دارد.
گرایش کسب وکار الکترونیکی مدیریت فناوری اطلاعات
هدف اصلی زیر گرایش کسب و کار الکترونیکی، تبدیل نیازهای مشتری به یک نرم افزار الکترونیکی است. برای رسیدن به این هدف مدیر باید بهتر بازار و نیاز های بازار را شناسایی نماید. همچنین تا حدودی به جنبه ها و توانایی های فنی هم مسلط باشه در این زیر گرایش دید بازاریابی و مدیریتی بیشتر از دید فنی مورد نیاز است.
گرایش مدیریت دانش
هدف اصلی زیر گرایش مدیریت دانش، جمع آوری، بهبود و استفاده از دانش موجود در سازمان برای افزایش بهره وری سازمان است. به صورتی که با خروج فرد از سازمان، آن سازمان برای انجام وظایف خود با مشکل روبرو گردد.
گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی
هدف اصلی زیر گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی در دانشگاه پیام نور، استفاده از فناوری های مناسب در فرآیند تولید، سازماندهی، پردازش، ترویج و استفاده از منابع اطلاعاتی به عنوان عاملی اساسی در راستای دستیابی به اهداف و استراتژی های سازمانی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید